Danmark går videre til ottendedelsfinalerne ved EM efter 0-0 mod Serbien

Danmark gik videre til ottendedelsfinalerne ved EM efter en hård 0-0 kamp mod Serbien i tirsdags.

Belønningen? En kamp mod værtsnationen Tyskland - på lørdag i Dortmund.
"At spille mod Tyskland her med det danske hold, det kan ikke blive bedre, jeg kan ikke vente," sagde Danmarks landstræner Kasper Hjulmand. "Det er et godt hold, men vi er også et godt hold. Og når vi spiller mod de store, store nationer, så stepper vi altid op."

Danskerne sluttede gruppe C med tre point, det samme som Slovenien, men endte på andenpladsen på grund af en bedre disciplinær præstation. Slovenien, som spillede uafgjort 0-0 med gruppevinderen England, gik også videre til knockoutfasen ved EM 2024.

Danmark havde de fleste chancer, selv om Serbien skulle bruge en sejr for at nå næste runde. Og næsten alle de danske muligheder kom gennem Christian Eriksen, som spillede sin 133. kamp for sit land.

Danmark og Slovenien sluttede lige på point, målforskel og scorede mål. Der var også seks gule kort til hver af spillerne på begge hold. Men Danmark havde en bedre disciplinær rekord, efter at Sloveniens assistenttræner Milivoje Novakovic fik et gult kort i sit holds åbningskamp mod Billige Danmark fodboldtrøjer.

Serbien sluttede kun et point efter.

"Vi er skuffede over resultatet. Vi har ikke været i stand til at tage det skridt, der manglede," sagde Serbiens landstræner Dragan Stojkovic. "Vi ledte efter den ene mulighed, det ene mål, men det lykkedes desværre ikke.

"Sådan er fodbold. Vi skal være meget stolte. Serbien viste sig positivt frem i en meget jævnbyrdig gruppe."

Sloveniens resultat mod England eliminerede også Kroatien, som sluttede på tredjepladsen i gruppe B.

Tidligere tirsdag scorede Kylian Mbappé sit første mål ved en EM-slutrunde i Frankrigs 1-1-kamp mod Polen. Franskmændene blev nummer to i gruppe D efter Østrig, som slog Holland 3-2.

Mbappé, som bar maske efter at have brækket næsen i Frankrigs åbningskamp mod Østrig, scorede fra straffesparkspletten. Robert Lewandowski udlignede på straffespark og gav det allerede eliminerede Polen sit første point i turneringen.

Tennisstjernen Novak Djokovic var på stadion i München for at heppe på Serbien. Han gik ind på banen før kampen til råb om "Nole, Nole" fra sit lands fans.

Tirsdagens kamp havde den længste ventetid på det første forsøg i en EM 2024-kamp, da Danmarks forsvarsspiller Alexander Bah headede bolden forbi i det 16. minut.
Danskerne kom tættere på fem minutter senere, da Eriksens skud blev skubbet rundt om den højre stolpe af Serbiens målmand Predrag Rajkovic.

Danmark fodboldtrøjer dame havde bolden i nettet et øjeblik senere, men målet blev annulleret, fordi Jonas Wind havde vredet Rajkovic til jorden, da begge spillere og bolden gik over stregen efter et hjørnespark fra Eriksen.

Serbien fik også et mål annulleret tidligt i anden halvleg. Luka Jovic, en af tre indskiftere for Serbien i halvlegen, var offside, før Joachim Andersen sendte bolden i eget net.

Skuffede serbiske fans kastede plastikkrus ind på banen efter det underkendte mål og forårsagede en kort afbrydelse, Europa Cup Trøje mens dommerne løb ud for at fjerne dem.